Jadi diri sendiri

assalamualaikum! 

perempuan zaman sekarang bila nampak lelaki yang handsome sikit mesti ramai orang minat kann? habis tuhh lelaki yang tak handsome siapa yang nak minat? lol.

well. dah jadi lumrah dunia dahh kann? setiap orang mesti suka dengan laki yang hensem,perempuan yang comel kann? tipu larhh kalau korang tak nak kann?

tapi kalau setakat muka hensem and comel jep tak cukup untuk menjamin sesebuah kebahagiaan. lebih baik pilih lelaki/perempuan yang sedap mata memandang tapi bahagia. :)

tapi ader setengah perempuan/lelaki tuhh bila dea syokk dekat seseorang tuhhh dea akan cover cover cunn/macho.


haaa. apakah? okeyy macam nehhh. kalau korang tuhh dah memang jalan terkenkang kenkang. jangan larhh dok cover jalan kepit kepit gituhh.

kalau awak berkulit hitam manis tak payah nakk tepek bedak 20 hinci dekat muka tuhh. nanti deorang akan pikir awak tuhh opera cina pulak. TT_TT

kalau tengah tengok citer kartun kartun tuhh jangan larhh cakap awak tengah baca buku novel kew haper. bukan kew menipu tuhh berdosa? :)


jadi larhh diri sendiri yea? tak guna jadi plastik yang orang bolehh buang sesuka hati dekat mana mana tuhh. jadi diri sendiri lebih elok dari kita menjadi 'orang lain'

kalau dia ikhlas mencintai awak. dia akan terima awak seaadanya. tak kira larhh awak banyak kekurangan kew.

nobody perfect yea sayang. semua orang ader kelebihan dan kelemahan masing masing. :')

4 comments:

Nur farahiza said...

yes betil too , jadie diri sndiri ade lah serono ta payah penat penat nak jadie org lain

fardiyah said...

yeah setuju2!!

therosputih said...

betul!! kalau dah memang dicatatkan dia untuk kita, walau sejauh mana hensem pun orang yang kita nak, jodoh kita tetap dengan orang yang telah ditetapkan...

belajar menerima semua orang dengan hati yang terbuka, setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing2...

miela lula said...

hehe. kann? better jadi diri kita sendiri. :)