Tak guna blogskin!

assalamualaikum!
and hye semuaaaa. rindu miela tak? ;P


semalam on jep twitter and facebook ramai sangat yang tanya 

'pegi mana lama tak nampak?'

masa dekat tempat keje ponn ramai yang tegur. 'ehh awak. pegi mana? lama tak nampak. kemana menghilang?'

hohoho. rindu miela lettew kann? alaaa. elelelele. sweet betul larhh korang nehh. main main rindu pulak dahh. hikhik. 

dulu tiap tiap hari korang hadap muka miela kann? yelah. sebab time tuh miela duk rumah. tak buat pape sebab tuhh larhh asyik ader muka miela jep dekat mana mana. hehe. ^_^v

semalam check cbox ramai yang cakap blog miela nehh comel. ehh. yeker? comel kew? timacihhh. takder larhh comel mana ponn. biasa biasa jep larhh. ;D

miela tak guna blogskin ponn. miela edit sendiri okeyy. tapi tader larhh sampai coding code hape semua tuhh kann. miela guna simple template.

banyak tutorial dari kak lyssa,abg apit, abg wanhazel yang miela guna. kalau siapa nak blog dea comel sila larhh guna tutorial beliau. pastikan korang jangan tertinggal satu pon code. kalau tertinggal memang konfemm tak jadi. 

tak salah kita nak hiaskan blog kita tapi jangan larhh sampai melampau lampau sangat. yang penting dekat sidebar kita kita tuhh jangan sarat sangat. kalau tak nanti page kita berat. orang akan cepat cepat tekan (x) tuhh taw?

yang penting biarlahh sedap mata memandang. kemas and susunan dea teratur. tulisan ponn jangan larhh ambik yang boley buat mata orang juling nak membaca. cehhhh. bagi tips macam blog dea dahh perfect sangat jep. yea dak? TT_TT

heaven gila bila dapat cuti nehh. at least dapat larhh jugak nak bangun lambat. biasanya selalu bangun awal. :P
then,next week kena transfer ker jerantut pulak. hmm hmm. tak suka betul larhh. dah larhh tak rapat mana dengan orang sana. kalau tak pegi sana takper tak? and again tak dapat cuti lagi. hmm.

thenn new year ponn sambut dekat tempat keje jep. hmm. sad life. TT_TT
takper. 2.1.2013 nanti nak pegi enjoy. lepas dapat gaji terus pegi enjoy. bhahahaha.

okeyy larhhh. nak pegi basuh kasut kejap. tadi mendung jep. tuhh yang malas lagi basuh kasut tuhh. ;P 


Perasaan apakah?

assalamualaikum.
and hye koranggg!

ekceli dari pagi lagi nak menaip pasal mende nehh. hmm entah larhh. hidup saya betul betul dah berubah sekarang. semua macam alam mimpi. mimpi ngeri.


allah takkan menduga kita kalau kita tak mampu diuji sebegini kann?


yeaa. saya harus kuat. sekali kita putus cinta bukan selamanya kita gagal dalam bercinta rite? saya ader ramai lagi kawan. kawan kawan saya selalu ader disisi saya.

now tak tahu larhh perasaan apa yang ader dalam diri saya nehh. malam tadi masa dea call banyak kali nagis. yea. saya taw saya lemah. saya tengah menaip nehh ponn air mata saya meleleh. :')


'sayang. abang tak nak sayang nagis macam nehh. sayang nagis kann? please jangan nagis sayang. kalau sayang sygkan abg please jangan nagis. abang tak nak dengar sayang nagis. abang nak dengar sayang gelak jer masa nehh.'


awak nak dengar saya gelak? macam mana saya boleh gelak time camneh. tak boleh! memang tak boleh awak. takkan time kita tengah sedih kita boleh gelak? itu orang tader perasaan namanya.

awak banyak kali tanya apa yang saya nak cakap lagi kann? saya tak tahu nak cakap apa lagi dengan awak. seriously saya tak tahu. masa tuhh saya fikir saya nak awak jep. saya tak nak orang lain.

tapi semua tuhh tak terkata. saya hanya mampu ucapkan kata kata tuhh dalam hati jep. saya tak mampu nak luahkan dekat awak. saya hanya mampu menagis jep time tuhh. sorry awak. saya mintak maaf sangat sangat. 

dalam sakit sakit awak ponn. awak still nak nyanyikan untuk saya kann? awak cakap suara awak tak sedap nyanyi. tapi saya tak kesah. yang penting awak ikhlas nak nyayikan tuh untuk saya. :')

awak cakap dekat saya kalau saya rindukkan awak. awak suruh saya dengar lagu jika kau rasa getarnya - slam awak cakap lagu tuhh memang khas untuk saya kann. takper nanti saya akan  dengar lagu tuhh tiap tiap hari.

banyak lagi awak bagi lagu dekat saya kann? lagu shae - sayang, baik baik sayang - wali band. lagu shae tuhh awak cakap best sebab lirik dea best. lagu tuh juga jadi background music masa awak lepaskan saya kann?

time awak suruh saya nyanyi untuk awak tuhh memang saya segan sangat sangat! yelah saya kan 'selesema'. mana boleh nyanyi. karang sengau. ecehh. macam larhh suara saya nehh sedap sangat kann? :)

tapi takper. demi awak. awak merayu sangat sangat dekat saya kann? takper. kita berduet lagu akur janji - edie ft wanie kann? haha. saya segan nyanyi sorang sorang. nasib baik awak paham.

awak. awak mesti sekarang dah fly kew new york kann? awak jaga diri awak baik baik taw? jangan pernah lupakan saya taw? saya pon selalu ingat dekat awak.

even awak dah tader dekat dunia nehh ponn saya still tetap ingatkan awak. kalau sy dah kahwin dengan orang lain and dapat baby boy. saya akan namakan baby tuh mohd ashriq semperna nama awak.

maybe jodoh kita sampai di sini saja. saya redha awak. saya lepaskan awak. awak dah sudi bahagiakan saya ponn dah cukup dah. saya hargai sangat sangat tuhh. every moment bersama awak. saya akan kenang sampai bila bila. :]

Jom kita tweet!

assalamualaikum!
and hye korang *lambai lambai tangan*

sementara tunggu kawan reply mention kita tuhh. sempat jugak curi curi masa nak update pasal entry nehh. hihi. peace *buat peace tepi kepala*

kebanyakkan orang ader akaun twitter. tapi tak reti macam mana nak main mentaalah tuhh. betul tak? baik cakap betul. haaaa. miela ponn tader larhh teror mana sangat kann.

since dari bulan 6 harituh larhh baru aktif sikit main twitter neh. kalau tak main facebook jep larhh 24 jam sampai muak. kihkihkih.

okeyy. sharing is caring rite? kita mulakan mengenali bab simbol dulu yea sayang sayangku sekalian. lepastuh baru kita masuk bab lain. ;P

1. Followers : followers adalah orang yang mengikuti kita dan akan menerima setiap pembaharuan yang dilakukan.

2. Followings :
 followings adalah orang yang kita ikuti dalam twitter. Ini merupakan kebalikan dari follower, kita akan menerima setiap update orang yang kita follow.

3. Re Tweet :
 re tweet yang sering disebut sebagai RT adalah menulis ulang tweet orang lain dalam profile kita sendiri dan biasanya diikuti dengan nama orang yang membuat tweet pertama kali.

4. Trending Topics :
 trending topics adalah topik yang sedang hangat di antara pengguna Twitter sedunia. Biasanya trendingtopics ini akan muncul dan selalu di update pada halaman twitter kita.

5. Over Head :
  adalah simbol yang kita pakai untuk menuliskan tweet milik orang lain pada status kita tetapi kita tidak ingin mentionkan siapa yang menuliskannya. Jadi, OH sama dengan RT, cuma tidak di'mention'kan siapa penulis tweet itu. OH ditulis di depan tweet yang ingin kita masukkan. 

6. Direct Message :
 direct message atau disingkat sebagai DM adalah pesan peribadi teman kita (followers) kepada kita. Pesanan hanya akan dapat dibaca oleh penerima dan tidak akan ditayangkan kepada mana-mana pengikut anda. 

7. Tanda @ :
 tanda @ adalah men-tag atau mengkhususkan tweet kepada salah seorang teman kita seperti @miela_lula.  Simbol "@" disebut "mention" atau "connect" dalam twitter. 

8. HashTags #:
 Tanda pagar ini biasanya digunakan untuk mempermudah pencarian topik yang sedang hangat di twitter. Segala perkara yang anda kongsikan akan ditayangkan kepada pengikut anda dan akan juga ditayangkan di satu laman atau sebuah kumpulan mereka yang mempunyai hashtag yang sama.
Contoh: Jika anda menulis sesuatu dan meletakkan #motivasi, apa yang anda kongsikan turut akan dibaca oleh mereka yang mempunyai hash tags "#motivasi"


9. Favorites: dipakai untuk menyimpan tweet tertentu yang diinginkan (tweet yang kita suka).

10. HeardThrough (HT) : adalah simbol yang kita pakai untuk menuliskan tweet berdasarkan sesuatu yang kita dengar dalam kehidupan nyata. HT ditulis di depan tweet yang ingin kita dimasukkan.

11. Twithandle : nama sebelum nama @miela_lula. contoh ML@miela_lula. yang miela bold tuh larh twithandle. 


okeyy. now dah fahamkan serba sedikit tentang simbol twitter nehh? now kita beralih kepada bab yang lain. jomm!

cara nak protect twitter

ambik edit your profile > account > Tweet privacy > tick Protect my Tweets

kalau korang protect maknanya tader lagi retweet taw. kalau nak member korang retweet korang kena unprotect balik tweets tuhh.

cara nak upload gambar

edit your profile > profile > change photo

cara nak stop retweet

kekadang kita rasa rimas dengan retweet kawan kawan kita kann? ader cara nak stopkan tuhh. pegi dekat profile orang tuhh. ambik simbol 'orang' then ambik turn off retweets. takkan ader lagi retweets dari beliau. ;P

cara nak tahu sape yang unfollow kita

guna justunfollow atau unfollowers.me. secara tak langsung kita tahu saper yang dah unfollow kita. :)

itu jep larh kot rasanya. kalau tak berapa faham. sila tanya miela yea. jangan malu. jangan segan. miela tak makan orang lerr. hahaha. xD

last but not least jangan lupa follow miela dekat twitter taw? nanti miela follow korang balik. 

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.


assalamualaikum!

ramai sangat lelaki yang tak tahu pasal perempuan kann? cedehnye larhh. now miela nak share something dengan korang. sila baca sampai habis yea? :)

andainya lelaki tahu apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

andainya lelaki tahu. apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah,tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu. 

apabila seorang perempuan marah,memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

apabila perempuan bercakap banyak,dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,tetapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang. tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. kadang kadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. naluri keibuannya sangat kuat. dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

apabila perempuan merajuk,jangan kata dia mengada-ngada. dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah,tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai. 

perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

apanila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

perempuan menjadi degil,dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat. 

apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.

 perempuan sukar untuk mengawal perasaan. dia terlalu emosional. tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . 

perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. di sebalik air matanya,tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

 jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. dialah yang bakal menjadi teman hidup kamu. :]



Sakit sangat!

asslamualaikum!



mohd ashriq! *jeritttttttt* kenapa awak buat saya macam nehh? kenapa? kenapa? kenapa? apa salah saya dengan awak. cuba cakap dengan saya. 

kenapa awak nak saya benci sangat dekat awak? kenapa? sebab awak banyak kali buat saya sedih? sebab awak banyak kali buat saya sakit hati? macam tuhh?

awak,kalau saya tak kisah pasal semua tuhh. kenapa awak nak kisah? kenapa? kenapa? permainan apa yang awak cuba nak main dengan saya nehh? cuba cakap sikit. nak tahu jugak.

yea. memang betul awak beri saya derita. tapi awak jugak beri saya bahagia. saya tak tipu. tak pernah rasanya ader orang bagi saya bahagia macam nehh. hanya awak sorang jep.

semalam hati saya sakit sangat sangat awak. awak anggap macam saya nehh macam tak wujud jep dalam hidup awak kann? saya banyak kali tanya awak. saya nehh apa dalam hidup awak?

awak cakap saya nehh dah macam wife awak. kalau betul awak anggap macam tuhh. kenapa awak tak jaga saya nehh betul betul? kenapa awak biarkan saya sunyi? kenapa awak biarkan saya sakit hati? kenapa awak?

saya tak tahu sampai bila saya boley bertahan dengan awak. saya tak taw. kalau nak diikutkan dah lama dahh saya tinggalkan awak taw? tapi saya tak nak! sebab saya sayang sangat sangat dekat awak!

saya tak nak awak jadi macam dulu. diri awak yang dulu teruk sangat sangat! saya tak nak mende yang sama berulang lagi dekat awak. :'/

saya dah janji dengan akak awak yang saya nak jaga awak elok elok. awak banyak kali cakap akak awak dah tak kisah pasal awak. tapi saya kisah. kisah sangat sangat!

saya pernah cakap dengan awak yang saya lebih penting awak dari diri saya sendiri. tapi time tuhh awak marah saya kann? awak cakap jangan pentingkan sangat diri awk sebab awak tak nak saya sakit.

tapi saya langsung tak pernah kisah pasal tuhh. awak sakit,saya pon akan pon akan rasa sakit tuhh. yea.  meybe awak tak percaya. tapi itu larhh kenyataan nye!

tapi takper larhh. bukan sekali dua awak sakitkan hati saya nehh kann? dah banyak kali dahh kena. sampaikan saya ponn dah biasa dengan semua nehh.

it's okeyy. anggap jep larhh yang saya nehh robot yea? anggap jep larhh saya nehh tader perasaan. takper saya tak kesah ponn. demi awak saya rela ketepikan perasaan saya nehh. :']

Bloggership Giveaway by Fatini Irdina

assalamualaikum!

*kelik banner kalau nak join. ;)

Header buatan sendiri.

assalamualaikum!
and hye elbelibadi. 

asyik asyik join segmen and GA jep kann? haishh. tuh larhh keje nye kalau bosan. haha. okeyy. sekarang nehh nampak tak header baru tuhh? tuhh yang dekat atas tuhh?

kalau tak nampak. sila tengok header mini dekat bawah nehh. kalau tak nampak lagi tak tahu larhh. ;P


ehemm. haha. neh first time buat header sendiri taw? selama nehh tempah jer header dekat orang. so,amacam header baru nehh? okeyy tak? *angkat kening*

if buruk sorry larhh yea? miela budak baru belajar. tapi okeyy larhh kann first time buat. dah lama lama nanti mesti kebabomm punye. cewahhh. konon -,-

segala komen,cadangan mahupun kritikan anda amat larhh miela hargai. perghh. dah macam aper ntah cakap cenggini. hahaha.

okey larhh. nak pegi makan dulu nehh. dah 3 hari dah tak makan nasi nehh. percaya tak? dah macam kurus dahh nehh. hahaha. ;D

Jom BW sambil Follow sampai Lebam

assalamualaikum.

memandangkan semua jejaka jejaka malaya tengah solat jumaat sekarang nehh. memang sunyi sepi larhh kann? huhu.

*kelik banner comey nehh kalau nak join.


First Giveaway by Meuzangelo

assalamualaikum!

hari nehh just nak join GA neh jep. cuaca terlampau panas. nak menaip pon dah lemah nehh. rasa macam nak duduk dalam peti ais jep sekarang nehh. ~.~

*tekan banner kalau nak join.






hadiah yang bakal dimenangi sangat ohsem okeyy. yea betul. tak tipu. ;P


Pemenang Pertama Wanita:

The Body Shop Perfume.
(White Musk eau de toilette)
Pemenang Kedua Wanita:
Blouse Wanita.
Pemenang Pertama Lelaki:

Snapback Cap.
Pemenang Kedua Lelaki:
T-Shirt Lelaki.
Pemenang Saguhati Pertama:

1: Topup RM10
2: Topup RM10
3: Topup RM10
Pemenang Saguhati Kedua:
4: Topup RM5
5: Topup RM5
6: Topup RM5

tarikh tutup penyertaan pada 30 November 2012 (12 am).




SEGMEN E'RAZ FADLI : pencarian BLOGLIST

assalamualaikum!

today nak join segmen Mr.Eraz Fadli. tapi segmen nehh sekejap jer. segmen ini berlangsung selama 15 jam jer okeyy. diulangi selama 15 jam sahaja. akan berakhir pada pukul 11.59 malam ini.

so apa tunggu lagi? mehh kita join segmen ini beramai ramai sementara masih ader kesempatan nehh. wakakaka. ;D

*kelik banner kalau nak join.

Segmen Follow Sampai Pengsan


*tekan banner kalau nak join

before lepak dengan kawan sempat lagi join segmen nehh. hihi. bukan aper. segmen nehh simple jep kot. just follow blog hana then nyatakan bilangan followers ader berapa. :)

followers miela setakat nehh ader 311.


Tarikh Tutup : 22 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih



time cengginie memang sesuai sangai join segmen. ;P

Segmen Holiday 2012!


siapa nak join sila kelik banner yea? k baii. nak pegi mandi. hohoho. ;D

LiesAzemi first Giveaway



hadiah yang bakal dimenangi :



Ladybird felt bookmark,
Hair scarf felt,
Felt Keychain with name,
Felt Mini pillow,
Satin Polka Dot Shawl,
2 x RM5 any mobile network top up,
Felt Mini Owl 
Hadiah akan diupdate dari mase ke semase. 

tag : EYKA

Istimewa. :)

assalamualaikum.
hye korang! sihat tak? kalau tak sihat sila sila larhh buat buat sihat yea? bhahaha.

memandangkan hari ader dahh tanda tanda nak hujan nehh baik taip laju laju. ehh? mampu kew nak taip laju laju nehh? errr. =='

okeyy hari nehh hari isnin bersamaan 12.11.12 kann? wuuu sweetnye tarikh nehh. nak nak lagi kalau ader tarikh yang spesel kann? konfem ingat. 

ehem ehemm. begitu jugak dengan miela. tarikh nehh spesal jugak bagi miela. dah cukup annversry kteorang sebulan. hikhikhik. okeyy stop gelak macam itik tuhh. ntah hape hape jep bunyi nye.

hari sebelum punya sebelum tuhh kitaorang gaduh taw. eii rasa nak jep campak kasut converse tuhh dekat kepala dea. tapi berani kew miela nak buat macam tuhh. err. haha.

seriously rasa macam hati nehh dicucuk dengan jarum yang tajam. perghh. menusuk kalbu beb. kahkahkah. nak jugak ayat gituhh kann. geli geli ahh.

sebab kiteorang gaduh? hmm. nak citer kew? rasanya tak payah larhh kot. kalau beritau karang ayat mencecah lantai pulak. naik juling korang baca karang. susah pulak.

malam tadi dea text. haha. akhirnye de taw jugak yang miela nehh still marahkan dea lagi. HAHA! tuh larhh. nak sangat kena kann kita kann? ;P

tapi sebagai wanita yang ego opkos larhh tak nak tunjuk sangat yang kita nehh masih marahkan dea lagi. paham paham sendiri larhh yea. 

petang semalam ponn macam nak gaduh jep. tapi nehh pasal kes lain yea. ayat macam nokharom jep. muhehehe. tak tahu larhh sebab aper miela cakap camtuhh dekat tuhh.

pelik jugak tetibe jep miela send msg camtuhhh. cepat jep tangan nehh menaip msg tuhh. miela cakap miela suruh dea lepaskan miela. WhatTheAhhAhh

miela rasa bersalah kot. disebabkan miela gaduh dengan dea. dea masuk hospital. wuuu. sesungguhnya perkataan  P U T U S tuhh bukan datang dari hati.

tapi rasa macam nak nagis ponn ader. sebab dea ader macam ugut miela. seriously macam nak menitis dahh air mata nehh. tapi tahan lagi. ;P

yelah. sekejap sangat couple. tak seronok okeyy. diulangi tak seronok yea. harap dia yang last untuk miela. kalau dea dahh tader dekat dunia nehh ponn miela tak kann cari pengganti lain!

tepat pukul 12 a.m tunggu dea wish dulu tapi dea tak wish ponn. hmm sedehhh. miela larhh dulu yang wish dekat dekat dea. maybe dea tak perasaan kot yang dahh kul 12 a.m.

hmm. okeyy. takper. setakat wish jep kot. ape der hal. hoho. tak sampai 2 minit dea reply. amboihh. cepat bebenor reply msg yea. selalunye lambat. =='

then miela ader mintak something dekat dea. punye larhh gabra dea. ingatkan miela nak p u t u s lettew. haha. senget betul mushukk nehh. 




' tolong reply tuh cepat sikit yea. jangan serupa spesis macam siput tuhh. penat tunggu '





*berapa minit lepas tuhh*


dea call miela. rindu lettew nak dengar suara kita. uhuk uhuk. then sampai pukul 3 pagi kot kteowg gayut. creadit dea yang abis ehh. bukan creadit miela. HAHA. :3

mula ingatkan tak nak tidur taw tapi orang tuhh larhh cakap besar sangat. tapi kesian dea  mesti penat kann bercerita. haha. bagi jep larhh tidur.

ader satu part tuhh dea baca balik msg yang lama lama tuhh. warghhh. malu glerrr ahh. tutup muka dengan bear jep time tuhh. pastuhh dea still baca lagi msg yang miela send tuhh. miela biar jep dea cakap sorang. letak fon dekat bawah bantal. hehe.






saya harap kita jangan larhh banyak kali gaduh. rinduu larhh kalau gaduh lama lama nehhh. tak syiok larhhh. :P


awak kena tahu yang saya sayang awak sorang jep okeyy. yea. hanya awak sorang jep yang bertahta dekat hati saya nehh MOHD ASHRIQ BIN ROSLI 



CONTEST : I choose to wear hijab!

assalamualaikum!
hari nehh nak join contest jep. malas nak taip entry yang panjang meleret. ;P

*tekan banner kalo nak join.


hadiah yang bakal dimenangi :

1st prize
RM50
Maxi skirt 
Bawal plain 
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain 
Review blog

 3 saguhati (Random.org)
Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog

ohsem kann? gambar yang dipertaruhkan ialah jengg jengg jenggg




AKU TETAP SAYANGKAN KAU!

assalamualaikum!


lagi beberapa hari lagi hari lagi birthday adek aku yang musyukk lagi ngade nehh. haha. dah tua ponn kau yea dek. ehh cakap pasal tua aku lagi tua dari dea kann? hmm. TT_TT

untung larhh time besday kau dah dapat awal awal dari cikgu kau kann? kau taw tak time hakak kau nehh dulu haram cikgu nak beri hadiah taw. ehh lupa. skola aku sekolah mahal. sekolah kau 'biasa biasa' jep. wakakaka.

btw HAPPY BIRTHDAY yeww budak ngade! cikgu kau beri hadiah kau awal. aku bagi wish awal. okeyy lettew kann? dari aku tak wish langsung. kiranye aku nehh akak yang prihatin larhh jugak. ;P

even kita tiap tiap hari gaduh. tiap tiap hari berebut nak main game dekat lappy. tiap tiap hari kau nak kacau hakak kau nehh. tiap tiap hari kau masuk keluar bilik aku. 

AKU TETAP SAYANGKAN KAU ADEK!

kau jantung hati aku. pergh perghh. tak nak kalah ayat. bhahaha. okeyy larhh. tuh jep kot. nanti geli geli pulak orang baca. k baii.

P/S : tarikh lahir dea 12.11.2003

Jangan tinggalkan saya.




ajaibnya cinta bila ia hadir tanpa diduga.

ajaibnya cinta bila ia datang tanpa dipinta.

ajaibnya cinta bila kita tengah bahagia dengan seseorang tuhh dia akan 'pergi' tinggalkan kita buat selamanya.

ajaibnya cinta bila dia senggup bertahan demi untuk menjaga orang yang dia sayang.



AWAKKKK! awak jangan pernah tinggalkan saya yea? saya merayu sangat sangat dekat awak. tolong jangan tinggalkan saya sorang sorang yea?

kita kann dah janji nak hidup bersama. nak lalui liku liku kehidupan kita bersama sama. awak jangan tinggalkan saya yea?

awak kena janji dengan saya yang awak akan lawan sakit tuhh. saya tahu awak boleyy sayang. awak mesti boleyy. saya taw awak kuat untuk lawan sakit tuhh.

jangan pernah cakap suruh saya cari pengganti awak bila awak dah takder nanti. memang saya tak kann cari pengganti awak sayang.

awak jangan risau. saya tak kann tinggalkan awak. itu janji saya dengan awak. walau ape ponn yang berlaku sekaliponn saya tak kann tinggalkan awak. :')

SEGMEN CUTI CUTI by Ernyy

assalamualaikum!


Hadiah-hadiah yang bakal menanti:
1. Dress - Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt muslimah & Homemade Chocolate - MoonMay Fabulous Closet
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse - Honey's Collection
5. T-shirt Soulmate & 1box mini calender (100pcs) - MYexe Design

hadiah dea sangat ohsem kann? so aper tunggu lagi? jom kita meriahkan segmen nie beramai ramai. ;)

kalau berminat nak join sila ke SINI yea?
TARIKH TUTUP : 3/12/2012


SEGMEN : 2nd Anniversary Giveaway by QCEY

assalamualaikum!


SYARAT-SYARAT GiveAway
1, WAJIB follow blog Qaseh Cinta EkmalYana dan like page MYexe Design
2. Letak banner GA dan  tajuk "2nd Anniversary Giveaway by QCEY" pada entry
3. Tag 2 orang rakan blogger (pastikan mereka tahu)
4. Jangan lupa tinggalkan link entry anda di sini....




BERMINAT nak join? sila ke SINI yea.

TAG :

P/S : harap sangat dapat t-shirt soulmate tuhh. :P

First date?

assalamualaikum!
hye korang korangg korangggg!

kalau miela cakap miela tak pernah date. korang percaya tak? hikhik. okeyy tahun nehh adalah tahun yang first time miela date taw? selama nehh tak pernah ponn date date nehh.

seriously sepanjang beberapa tahun miela bercouple nehh hari berganti hari. berganti ganti bulan,berganti ganti tahun,berganti ganti tukar pasangan. err. berapa kali nak berganti ganti nehh? -.-

memang tak pernah date ponn okeyy. nak tahu macam mana miela boleyy terdate? haaa. mehh baca sini mehhh.



CERITA 1 :

cerita nehh tahun lepas. masa tuhh miela tengah keje. then tetibe bf send text.

si dia : awak,awak dekat mana tuhh?
miela : hmm. ader dekat hostel nehh tengah makan. nape?
si dia : ouhh. turun larhh bawah. saya ader dekat bawah nehh.
miela : (ehh? ape pulak dia buat dekat sini?)  *dalam hati*
alaaaa. malas larhhh. nak rest nehh. penat larhhh.
si dia : alaaa,turun larhh kejap. kejap jep. pelishhhhh!
miela : yelah. yelah. kejap jep taw sebab dah nak masuk keje nehh.

( turun pegi dekat si dia ) 

miela : *dalam hati* (ishhh. mane pulak dia nehh?) 
padahal dah ampak dahh dea kat mana.

korang tau tak time nehh macam nak tak nak jep cakap dengan dea. bukan aper malu wehhh nanti orang yang kita kenal nampak kita.

dah larhh time tuhh time maghrib. perghhh. boleyy mengundang maksiat tuhh doe. then dua dua dah mula senyap miela cakap miela nak masuk keje. padahal banyak lagi masa. ;P



CERITA 2 :

cerita nehh baru lagi. kalau tak salah bulan 2 hari tuhh kot. 

si dia : nanti awak datang larhh kenduri kahwin akak saya yea? saya harap sangat awak dapat datang.
miela : alaaa,saya tak tahu lagi dapat pergi kew tak. nanti saya tanya mama dulu. kalau free saya datang yea.
si dia : saya harap sangat sangat yang awak dapat datang. member member saya semua tak dapat datang. saya hanya harapkan awak jep yang datang.
miela : hmm. okeyy. nanti saya cuba yeaa.

( time weadding kakak dia )

si sia : awak,awak dekat mana tuhh? dah sampai kew belum? kalau dahh sampai bagi tahu yeaa.
miela : okeyy. saya tengah otw dahh nehh. kejap lagi sampai larhhh.
si dia : okeyy. dah sampai text saya taw?



 ( sampai dekat area rumah dea terus text dea )

miela : awakkkk! saya dahh sampai dekat rumah awak dah nehh. yang mana satu rumah awak?
si dia : awak jalan terus jep. nanti awak nampak larhh rumah saya.
miela : okeyy kejap lagi saya datang.

dalam hati punye larhh berdebar. gila kau. nak tercabut nyawa rasanya. yelah. biasanya pegi kenduri dengan family. nehh pegi sorang sorang. dah larhh tak kenal family dea.

dekat luar jep pura pura cool. tapi dalam hati nak tercabut jantung nehh taw? fon menjadi teman sejati daku ketika itu. muehehe. dahh tader saper nak teman. -,-

si dia ponn dah nak naik jeles dahh. haaaa. mesej dengan saper lettew. haha. padahal saje nak kawal perasaan nebess nehh.


P/S : cerita di atas si dia tuhh orang yang berlainan taw? sekarang nehh si dia dah bergelar si ex dahh. hikhik. ;D

Dah tiada

assalamualaikum!
and hye semuaaaaa.

niat di hati nak menaip selaju yang mungkin. bhahaha. mungkin kew akan berjaya? er er. ehh lantak ahh. yang penting nak taip cepat cepat nehhh.

nak cepat cepat nak pegi mana pulak kann? ekceli bukan nak pegi mana mana ponn. ayah nak guna lappy pulak. yelah sibok nak main game dea tuhh. tak menyempat. -,-

nehh just nak beritau larhh kann. miela dah tukar link blog nehh. yeayyy! tepuk tangan semua. haha. baru sekarang teringat nak tukar.


okeyy larhh. tuh jep kot. bai baiii. ;D

P/S : pendek gler kann entry nehh? -,-

Cabaran menjadi seorang wanita

assalamualaikum.




Diam — dia lemah.

Lantang — nampak salah.

Mesra — dia gatal.

Pasif — dipijak-pijak.

Kahwin — bila beranak?

Tak kahwin — pasti digelak.

Berhijab — dikata kolot, jahat, menunjuk nunjuk.

Tak tutup — lagilah heboh.

Setia — dimadu laki.

Curang — dicanang keji.

Terlalu cinta — dimain²kan.

Terlalu berjaga — dimarah marahkan.

Menangis — rimas selalu.

Pertahan pendapat — dipanggil kepala batu

Buat betul — pelbagai benda dipersoal.

Buat silap — sekampung berbual.

TETAPI UNTUNG wanita sebab setiap kali dilemparkan kejian & hinaan, SYURGA adalah tempatnya..

Cukup hanya menjadi SOLEHAH untuk dirinya dan suami (jika isteri) kerana ALLAH, patuh segala perintah Allah, InsyAllah dirinya sebaris dgn para bidadari & mungkin lebih atas lagi, dengan izin Allah di syurga kelak, InsyaAllah... :)

Jadi diri sendiri

assalamualaikum! 

perempuan zaman sekarang bila nampak lelaki yang handsome sikit mesti ramai orang minat kann? habis tuhh lelaki yang tak handsome siapa yang nak minat? lol.

well. dah jadi lumrah dunia dahh kann? setiap orang mesti suka dengan laki yang hensem,perempuan yang comel kann? tipu larhh kalau korang tak nak kann?

tapi kalau setakat muka hensem and comel jep tak cukup untuk menjamin sesebuah kebahagiaan. lebih baik pilih lelaki/perempuan yang sedap mata memandang tapi bahagia. :)

tapi ader setengah perempuan/lelaki tuhh bila dea syokk dekat seseorang tuhhh dea akan cover cover cunn/macho.


haaa. apakah? okeyy macam nehhh. kalau korang tuhh dah memang jalan terkenkang kenkang. jangan larhh dok cover jalan kepit kepit gituhh.

kalau awak berkulit hitam manis tak payah nakk tepek bedak 20 hinci dekat muka tuhh. nanti deorang akan pikir awak tuhh opera cina pulak. TT_TT

kalau tengah tengok citer kartun kartun tuhh jangan larhh cakap awak tengah baca buku novel kew haper. bukan kew menipu tuhh berdosa? :)


jadi larhh diri sendiri yea? tak guna jadi plastik yang orang bolehh buang sesuka hati dekat mana mana tuhh. jadi diri sendiri lebih elok dari kita menjadi 'orang lain'

kalau dia ikhlas mencintai awak. dia akan terima awak seaadanya. tak kira larhh awak banyak kekurangan kew.

nobody perfect yea sayang. semua orang ader kelebihan dan kelemahan masing masing. :')

SEGMENT INCREASE OUR FOLLOWERS DURING HOLIDAY

assalamualaikum!


followers : 296
kepada sesiapa yang nak join sila ke SINI yea? nak pergi makan nehh. okeyy baii.

Ice Watch Giveaway By Mibz and Alya Jane

assalamualaikum!



ohsem kan jam yang kaler pepel tuhh? ;)

siapa yang berminat nak join sila ke SINI

TAG :





Segmen : Jom Follow MengFollow By Puteri Ennaidi

assalamualaikum!

hari nehh join satu segmen! sesiapa yang nak join bolehh ker SINI yea? ;D


tag :






Surat Cinta untuk awak!

assalamualaikum! 

ini surat untuk awak. saya harap awak baca larhh yea. saya tak mampu nak cakap dekat awak. apa yang saya nak beritau ader segalanya dekat situ. hope awak baca ehh? :')


Afie Khalid datang belog Miela Lula?

assalamualaikum and selamat tengahari semuaaaa.

perghh. pepagi lagi dahh kena cherry berry. memang tersangat larhh tak besttt. warghhhh. nak nagis rasanya.  TT_TT

ehem ehemm. betulkan suara kejap! ngeee. semalam tengah syiokk tweet dengan member tetibe ader afie mention miela. gila kau tak terkejut. retis wehh tweet kita. agagaga. 

haaa? tak taw siapa Afie Khalid? sila baca dekat SINI yea? ingatkan dea tak sudi nak baca entry tuhh kann? tup tup dea tweet camnehh dekat miela


haaa. tengok tuhh. siap berbalas balas tweet pulak tuhh. ngeee. siap main RT lagi dengan afie taw? ;P

and dea sempat lagi tinggalkan jejak dea dekat shoutbox miela. nehh bukti dea


weeee. hahaha. and tak lupa jugak yang puji belog miela nehhh. ahaa. terharu ader orang sudi puji belog kita yang tak seberapa nehh. kihkihkih.




tuhh jep yang sempat baca. kalau ader yang komen tapi miela tak tepek kat sini. sorry larhh yea sayang. tak perasaan lerrr.

okeyy larhhh. nak pegi siap siap. nak dating nehh. ehh bukan larhh. nak hang dengan member nehh. k bai baiii. ;D