Maafkan saya.

assalamuaikum si cantik dan si kacak.
tak jawab dosa,kalau jawab sayang.

ouh yea. sebelum terlupa thanks kepada kak Nisa Kay. sangat tak sangka menang giveaway beliau. nak check nama pemenang ponn rasa macam nak nak jep. last last tengok ader dapat satin shawl. :D

MAAFKAN SAYA kalau tahun baru nanti belog saya nehh terabai.
MAAFKAN SAYA jika saya jarang update belog.
MAAFKAN SAYA jika saya malas nak update belog saya nehh.

MAAFKAN SAYA ehh?

bukan apa. takot jep belog nehh dah tak terurus. yelah,biasanye keje asyik menghadap laptop jep 24 jam. lepas nehh dah tak boleh dah. bukan langsung tak boleh. tapi jarang jarang larhhh. okeh larhh. last but not least 

SELAMAT TAHUN BARU.

HAPPY NEW YEAR.

semoga apa yang kita harapkan jadi kenyatann. amin. esok dah nak gerak ke kelantan dah. doakan saya selamat sampai yea. :)

Lagi berapa hari?

assalamualaikum si cantik dan si kacak..
tak jawab dosa,kalau jawab sayang~

ehh,lagi berapa lagi nak tahun baru kann? ehh,berapa hari ehh? hari nehh dah 30.12.2011. esok dah 31.12.2011. tulat dah 1.1.2012. wahhhh. terasa cepat jepp masa berlalu kann? orang lain sibung menghitung hari nak tahun baru kann? aku nehh sibuk pulak menghitung hari nak masuk negeri baru. ehh,ader ker ayat macam tuhh? kekekeke~

'alaa miela,orang lain dah nak masuk sem 2 dah kau baru nak masuk belajar kew?'
sape yang berani cakap macam tuhh kat aku? mehh sini aku nak cili sikit mulut dia tuhh. sedop mulut jep ehh nak cakap tuhh. kalau orang cakap macam tuhh aku balas balik macam nehh 'aiyaa,aak tuhh cakap jep dah nak masuk sem 2 tapi berapa pointer jep yang awak dapat kann? kalau setakat belajar main main tak payah nak bangga sangat larhh.'. uihh,kasar bebenor ayat aku.

before this dah banyak sangat dah pihak pihak u and kolej makan hati. sebab aku banyak tolak tawaran belajar diaorang. apa kan daya,masa tidak mengizinkan daku. #bajet retis. oleh kerana aku masih kerja and syok sangat kerja larhh aku tolak semua tuhh. hadik hadik yang lepas SPM tuhh jangan kerja taw? biar bosan duduk rumah dari kerja. kalau korang kerja nanti susah nak resign. seriously~


semalam,aku tak makan nasi ponn wehh. percaya atau tidak? percaya larhhh. aku tak pernah tipu korang kann? kawan aku siap paksa lagi aku makan nasi. sorry awak,saya bukan jenis mudah dimakan rayuaan. tak kenyang okeh. ehh,mende yang aku merepek nehh? gara-gara nak meninggalkan keluarga dan sahabat yang tercinta kott. terus takder selera. 

tapi jangan risau. hari nehh aku ader selera. (ader ker orang yang nak ambik tahu pasal aku nehh?) aku nak minak maaf kat semua orang larhh. sorry kalau aku nehh sombong. tak pernah tegur korang. bukan aku tak nak tegur. tapi aku tak reti nak mulakan persahabatan tuhh. bukan malu tapi segan. ahakz!

mintak maaf larhh jugak kalau selama aku berblogging nehh aku ader menyinggung perasaan korang ker. mana larhh tahu kann? setiap manusi tidak terlepas dari melakukkan kesilapan kann? kita hanya manusia biasa jepp. bukan luar biasa.

dah macam PM larhh pulak aku nehh. beri ucapan panjang berjela-jela. lastly aku harap sangat sangat bila aku dah sampai dekat sana. aku kenal orang yang baik-baik. tak nak kenal dengan orang yang jahat jahat. pray for me okehh? selamat menyambut tahun baru yea kawan-kawan sekalian. :D

High HEELS?

korang suka pakai high hells tak? suke? ewm,bagus larhh. high hells kann dah ramai dah orang pakai sekarang nehh kann?

bukan golongan mak mak jepp yang dah pakai sekarang nehh. golongan anak anak ponn ader pakai kann? yelah,kalau dulu dulu kan golongan mak mak jep yang berani pakai high hells nehh. kan?










agak-agak kann. yang mana satu larhh high hells korang yang akan pilih kann? semua lawa lawa kann? ouh lupe pulak nak beritau. aku ader pengalaman pakai high heels nehh taw?

macam nehh aku terpaksa jadi pengapit yang tersepit dengan penyepit hari yang mak sedare aku kahwin. dia ader mintak tolong aku tolong jadikk pengapit. masa tuhh aku still kerja lagi. sebelum balik kampung tuhh aku dah pesan awal awal dah dengan mama aku.

suruh dia bawak kasut aku. yelah,tak kan aku nak pakai kasut kerja kann? tak logik langsung jadi pengapit pastuhh pakai kasut kerja. buat malu ader larhh. hari yang ditunggu tunggu aku tanya mama aku.

miela : mama,mana kasut akak?

mama : alaa,lupe nak bawak larhh. pakai kasut cik jep larhh.

miela : okehhh.

lepas tuhh pergi tanya mak sedare aku pulak pasal kasut tuhh~

miela : cik,mana kasut?

cik : dalam kereta ayah ngah. pergi ambik dalam kereta dia.

miela : okeh,bagi kunci.

jalan lengang lengang kanggung pergi ke kereta.bukak kereta nampak hanya kasut high hells jep yang ader dalam kereta tuhh. aisyemen bia bonar aden nak pakai kasut tuhhh..

tapi terpaksa jugak pakai okeh. sebab dah tader kasut dahh. aiyaaa. dengan tak selesanya pakai high hells. waduhh,tolong larhh paham wehh. seksa wehhh~

sampai sekarang aku tak pernah pakai dah high hells. lantak larhh kalau orang nak cakap apa. aku tak kann pakai wehh. seriously seksa. kepada yang selalu memakai high hells tuhh teruskan memakai high hells yea kawan-kawan. :D

ALL PICTURE CREADIT TO : http://christyng.com

Segmen CP | Jom Jadi Kawan!


Buat Entri Bertajuk : Segmen CP | Jom Jadi Kawan!
  • Copy banner di atas dan link ke entri ni.. 
  • nak tag kawan boleh, taknak tag takpa.. tiada masalah..
  • follow blog cp kalau sudi.. =)
  • hantar url entri anda ke entri ini sahaja.. full url oke..contoh kalau yg mcm nih jer korang hantar cp tak terima.. 'www.littlequeenstory.blogspot.com' .. kena hantar url entri, bukan url blog.. harap paham.. =)
siapa nak join kelik SINI yea. :)

Wordless Wednesday #3

AWAK! SORRY. :'(

awak,awak,awak...
saya mintak maaf sangat sangat dekat awak..
saya dah banyak buat awak sakit hati kann?awak dah lama makan hati dengan perangai saya kann?sorry awak..memang betul cakap awak hari tuhh..saya manusia yang tader perasaan..tader perasaan langsung kann?berapa kali awak ayat saya,berapa kali awak cairkan hati saya..hati saya still sama jepp..TETAP SAMA..maafkan saya yea awak..awak dah banyak berkorban untuk saya..tapi saya?saya langsung tak hargai pergorbanan awak kann?
tapi awak pernah cakap macam nehh kann?

'awak nyawa saya,saya hanya jasad'

awak..sampai macam tuhh sekali awak anggap saya nehh?ya allah..saya tak mampu nak cakap pe ape awak..seriously tetibe rasa macam nak nagis jepp..first time orang cakap macam tuhh kat saya..first time seorang lelaki mengeluarkan statement macam tuhh kat saya..

malam semalam..saya tanya soalan yang serious..tapi awak masih lagi gelak gelak..tapi saya tahu awak..mulut awak gelak gelak,tapi hati awak menagis kann?berdosanya saya dekat awak..saya mmng bukan orang yang baik kann?saya nehh jahat kann? =,=

tepat pukul 1.23 pagi awak call saya kann?awak selalu call saya..tiap tiap hari awak call saya..sampai mama saya cakap 'sudah sudah larhh tuhh..abis creadit larhh call tiap tiap hari'..tapi awak tak kesah ponn kann?saya?saya cuma sekli jep pernah call awak..tuhh ponn sebab awak suruh saya kejut awak kann?bile saya cakap..saya tak suke awak call saya tiap tiap hari..nanti creadit awak habis..

awak jawab : takper,banyak lagi creadit nehh..

awak ponn dah kenal mama saya kann?awak tahu tak dalam banyak banyak lelaki yang pernah saya couple awak orang pertama yang berani cakap dengan mama saya..first awak cakap awak takot nak cakap dengan mama saya kann?hee~

awak,masa awak call saya pagi tadi awak selalu cakap macam nehh kann?

"saya yang kaki permpuan,samseng,panas baran,angkuh,ego..tewas dengan cinta kann?haha..tak layak rasanye..sayangkan perempuan yang jauh taraf dia..'

awak..awak tahu tak masa awak cakap semua tuhh saya tengah menagis awak..yea,saya menagis..masa saya nagis awak asyik cakap

'jangan larhh menagis..muka orang menagis ta comey'

awak,kalau saya tak menagis ponn..saya tetap tak comey jugak larhh..mata sepet,pipi tembamm..tak comey ponnn.. :D

lepas awak call saya tuhh kita msg pulak kann?awak still cakap 

"takper aak..btw i still loving you..i be waiting you..love you shamila'

ya allah,sebak sangat hati saya masa tuhh..apa apa soalan yang saya tanya awak..awak mesti beri jawapan tuhh kann?sayang nye awak dekat saya kann?saya jep buta.. :'(
awak mesti keluarkan statement macam nehh kat saya

'saya akan tetap sayangkan awak sampai bila bila..sampai satu saat,allah tutupkan hati saya untuk sayangkan awak..saya redha..'

satu jep pesanan saya dekat awak..even kita tak bersama lagi..kalau ader jodoh,tak kemana awak..betul..trust ne..

SEGMEN : BLOGWALKING SAMBIL MEMFOLLOW :)


SYARAT-SYARAT :

  • Follow Blog Putwaa ! ( Tak Paksa Kalau Taknak Pun Takpe )
  • Letak Banner  Diatas Di Dalam Entry Segmen Yang Telah Dibuat :) 
  • Then , Lastly korang entry kan ke komen sini okay :)

First Giveaway By Aimi Iwana


siapa nak join angkat tangann?hehe..sape nak join kat SINI yea. :)

orang orang yang kena tag ialah : 



Huwaaaaa..

huwaaaa..huwaaaaa,huwaaaaaaa..
rasa macam nak menagis jep hari nehh taw...mane tak nye..pagi pagi bukak jep mata dengar lagu..pastuhh bukak lappy..bukak belog..(tuhh dah memang wajib)thennn tengok ramai giloss orang join GA..wahhhh..na join jugak lerrr..baru nak letak banner dalam blog then mama cakap

mama : 'akak pegi mandi'
saya : err,ewm,err nak pegi mana mama?awal lagi kot nak mandi nehh..kejap kejap lagi larhh..


lepas berapa minit.........

mama : akak jommmm..
saya : hah?jomm pergi mana mama?
mama : ishh,pegi umah mak tam larhh..kan dah cakap semalam..
saya : ehh,tak mandi lagi kot..akak baru jep nak join GA nehh..waduhhhh..
mama : tak payah..bawak baju mandi kat rumah mak tam jepp..
saya : whattttttttttt?

err,,geram plus menyampah kalau kena macam tuhh..dengan muka baru bangun tidur nye..dengan tak mandi nye..adoiii..tapi aku wangi taw even tak mandi.. :P
dah larhh tengah bosan bosan..line pulak tader..selenger betoy..nasib baik ila ajak jalan jalan tadi..mengong..neh ponn baru lepas sampai rumah..aku sorang sorang jep balik..nasib kazen nak balik..terus ikut diaorang balik tadi..dah larhh tadi tertibe kena gastik..waduhhhhh..sakit bangat..dengan ubat gastrik tak bawaknye..BAGUS sangat sangat ehhh..hari nehh jep dah DUA kali dah kena gastrik..mengong..okeh larhh nak pergi mandi..kejap lagi nak pegi tengok orang akad nikah..sangat jeles kat orang yang join GA hari nehh sebab aku tak dapat join sekali...huwaaaaa~

Segmen | Jom Terjah and Follow.


yeahhh..join lagi segmen..segmen nehh JOM TERJAH & FOLLOW..
aku tak beritau ponn korang dah tahu kann?sudah terang lagi bersuluh,tak payah bersuluh dengan lampu picit mahupun touchlight..ehh?per aku merepek nehh?

SYARAT-SYARAT DIA?

ouhh..senang yang amat..korang just baca jepp..then lepas baca tuhh buat..kekekeke~
1. Kena follow EIQA
2. Buat satu entri bertajuk Segmen | Jom Terjah and Follow
3. Letakkan dan tempekkan banner kat atas tue kat entri korang dan link ke blog EIQA.
4. Tuliskan kan pe azam korang untuk 2012 nie..
5. Dah selesai? Then, korang letakkan link url korang kat kotak komen EIQA.
   Contoh : http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-terjah-and-follow.html

APA AZAM SAYA TAHUN 2012 NEHH?
  • Saya dah dapat tawaran sambung belajar..so,saya nak belajar bersungguh-sungguh..dan nak capai hajat saya yang belum tercapai..
  • Saya akan pindah rumah tahun depan..so,saya nak rajin rajin kan diri saya nehh keluar jalan jalan ke rumah baru saya nanti..boleh dapat ramai bf kann?opzzz!!
  • Nak dapat lesen kereta..nehh hajat yang tak kesampaian..ingat nak buat lesen kereta tahun nehh..tapi apa kan daya..takder masa nak buat..dari bulan 1 sampai sekarang nak buat lesen kereta..tapi busy memanjang..
  • Saya nak jadi SINGLE! yea..tahun nehh baru saya tahu betapa bosan yang amat sangat hidup ber COUPLE nehh..ya allah,bosan gilosss..dapat pulak orang yang bosan lagi larhh bosan..better single then COUPLE.. :)
  • Saya nak jadi TINGGI!yea,yea saya nak jadi tinggi.. kawan kawan saya semua dah jadi tinggi..saya sorang jep masih pendek..euwww..setiap kali snap gambar dengan diaorang mesti saya yang paling pendek..malu~
  • Belajar makan SAYUR..nehh kot faktor sebab saya still pendek..masa kecik bukan makin makan sayur..bila dah besar dah tak nak makan sayur..err,saya ponn tak tahu kenapa susah sangat nak makan sayur..mama banyak kali dah suruh makan sayur..tapi tak makan makan jugak sayur..
* okehh..tuh jep kot azam saya tahun 2012 nanti..karang list penuh penuh karang tader saper nak baca pulak kann?hihihi..

YEAHHHH!!!

yeahhh..yeahhh..rasa macam nak lompat lompat jepp dalam rumah nehhh..
ehh,tak senonoh btoy kann anak dara sorang nehh..
oke,tipu jepp..aku tak lompat ponn lepas dapat CALLING tuhh..
ehh,CALLING?CALLING sape plak nehh?tetttttt..
oke coppp..bukan CALLING dari lelaki ker hape kew kann?nehh CALLING dari tempat yang bakal aku belajar nanti..alaa,aku belajar kat GIATMARA jepp kott..oke larhh kann?belajar jugak..daripada tak belajar langsung..tiap tiap hari duk hadap lappy jepp..kekekeke~

tepat pukul 4.36 petang pada hari selasa aku dapat CALLING tersebut..dari mane ehh?ouhh lupe plak dekat GIATMARA TUMPAT..masa tuhh aku tengah syok cari tutorial untuk blog aku nehh..tertibe jepp dapat calling..macam pelik jep num..aku hengat malas nak angkat call tuhh..thenn,angkat jep larhh..tupp tuuppp dapat taw yang aku dapat masuk GIATMARA tuhh..fuhhh,lega sehh..aku baru jep lagi hantar surat tuhh..hari jumaat minggu lepas aku hantar..hari selasa hari tuhh terus call cakap aku diterima masuk..

tak sia sia aku keluar dengan sheda hari tuhh..tak sia sia sheda belanja aku stem hari tuhh..tak sia sia kiteorang jalan kaki sampai bandar bawah semata mata nak pergi pejabat pos untuk pos surat tuhh..tak sia sia penat lelah plus semput nak sampai ker pejabat pos tuhh..aiyaaa..semuanye tak sia sia larhhh..mesti korang pelik kann?apsal aku kena pos pulak surat apply tuhh..ekceli kalau korang nak apply GIATMARA nehh kena ambik borang kat pusat giatmara..tak kesah larhh giatmara mana korang nak ambik..tapi mesti ader surat tuhh..semua giatmara surat dia sama jepp..tader beza.. :)

orang pertama yang tahu mesti larhh aku kann?sebab aku yang jawab call tuhh?hahaha..(oke tak lawak ponn)terus aku beritau mama aku..punye larhh tak percaya beliau apa yang aku beritahu dia tuhh..hey mama,percayalah dikauu..then aku beritau sheda..ta abis abis dea say tahniah kat aku..waduhhh,skema betoy larhh kau nehh sheda..sabar jep larhh..tapi syukur larhh sangat sangat sebab ayah aku tader komen pasal pape..dulu ader dapat kat melaka cakap jauh nak pergi kew terminal bas..pastuhh dapat dekat negeri sembilan cakap jauh dari bandar..sekarang nehh dapat dekat kelantan,dia tak banyak komen ponn..senyap jepp~

seterusnya aku beritau kawan kawan yang rapat dengan aku larhh...hanya kawan yang rapat dengan aku jep tahu pasal mende nehh..kawan yang tak berapa nak rapat tuhh tak tahu larhh kott.. XD
ader sorang member aku nehh risau sangat apa apa jadi kat aku..siap tanya lagi dekat aku..'ehh miela kos yang kau mintak tuhh tader yang dekat dekat ker?jauh tuhh..kau paham paham jep larhh kat tempat tuhh..aku tak nak kawan aku rosak'..ehh,jangan risau ehh sayang..aku takder pape larhh..jangan risau..insyaallah,aku akan selamat dekat sana..kau jangan larhh pikir yang bukan bukan..kalau kau pikir yang bukan bukan..aku ponn akan pikir yang bukan bukan nanti..so,better kau jangan pikir macam tuhh ekk?

yea,aku tahu..masa belum pergi nehh boleh larhh cakap macam tuhhh..tak ikut macam orang orang kat sana kann?tapi kita kena pandai larhh nak hidup kat negeri orang..kita jangan larhh ikut mende mende yang kita tak perlu ikut..insyaallah tak kann jadi apa apa..lepas member aku cakap macam tuhh kat aku,terus aku takot..bukan takot mende..takot jumpe kawan kawan yang tak elok...

*hey korang..tolong doakan aku dapat kawan yang baik baik ekk? :)


Mega Giveaway By Cik Bunny

mangsa yang kena tag : NATASYA KHAIRUDDIN

kepada korang yang nak join GA nehh sila ke SINI yea.. :)
korang yang nak join tuhh boleh boleh larhh join sekarang..tarikh tutup dia 31 januari 2012..lambat lagi kann?okeh larhh nak makan kejap..tetibe rasa lapau pulak :)

YA ALLAH : AKU TAK SANGGUP!

awak..awak tahu tak hari tuhh saya nagis?saya nagis puas puas..kenapa awak?kenapa?kenapa awak buat saya macam nehh?teruk sangat ker saya nehh di mata awak?sampai awak tuduh saya macam tuhh sekali..saya menagis sampai bengkak mata saya..sampai saya tak lalu nak makan malam..kenapa awak buat saya sampai macam tuhh sekali?saya sedih sangat sangat awak..kita kenal bukan seminggu dua..kita dah lama dah kenal..kita gaduh bukan sekali dua..tapi dah banyak kali gaduh..tapi kita gaduh bukan gaduh kasar kasar..gaduh gaduh manja jepp..awak dah jadi part of my life taw tak?saya nak pendam jep dalam dalam pasal mende nehh..tapi saya tak mampu..saya tak kuat..yea,memang saya tak kuat..saya cerita masalah saya dengan orang yang rapat dengan saya..bukan nak menjaja cerita ker hapa..jauh sekali nak mintak simpati orang..saya cuma nak share jepp dengan orang yang rapat dengan saya..malam tuhh saya terkejut sangat sangat bf awak tetibe call saya..marah marah saya..cakap saya kawan jenis suka beri num fon orang larhh hape larhh..SUMPAH!saya tak tahu langsung pasal mende tuhh semua..saya tak tahu awak.. kenapa mesti saya beri num fon awak dekat orang lain..apa larhh motif saya nak buat macam tuhh kat awak?


pernah tak awak fikir pasal mende tuhh semua?pernahh?kalau saya nak jual num fon awak ponn dari sejak mula kita kenal lagi saya dah jual num fon awak..tapi saya bukan jenis kawan macam tuhh..dulu ader orang yang mintak num fon awak kat saya kann?awak beri saya bagi num fon budak tuhh..tapi saya tak bagi ponn..sebab apa?sebab saya dah tahu perangai budak tuhh macam mana..ayat manis macam gula gula..ada something yang dia nak dari awak..awak mesti tak tahu kann?saya tahu ponn sebab saya prnah jadi ex dea dulu..saya tak nak jadi pape kat awak..saya sayang awak..sayang awak sangat sangat..yea,saya mengaku saya bukan jenis kawan yang baik sangat..tapi sejahat jahat saya,saya tak pernah keluar rumah malam malam..saya tak pernah merokok..saya msg awak..tanya awak apsal bf awak marah sampai macam tuhh sekali?awak jawab sebab saya yang beri num awak kat orang lain..saya dah beritau awak yang saya tak buat semua mende tuhh..tapi awak?sejak dari tuhh awak tak rep msg saya kann?yea,mungkin allah nak uji persahabatan kita..saya redha jepp kalau awak tak nak kawan dengan saya..last saya msg awak,saya cakap saya tak nak contect awak dahh..tuh jep last msg dari saya..saya nak tengok respon awak macam mana..tapi awak langsung tak rep msg saya kann?takper larhh awak..saya terima jepp kalau awak memang dah tak nak kawan dengan saya hanya sebab tuhh jepp..takper takper..saya tak pernah simpan dendam saya kat awak ponn..dah 2 hari dah awak tak contect saya..i mish u soo muchh!


Contest I've Got Da Bez Blog By Wawa

oyehhh..sekian lama tak join contest..ehh,bukan tader masa nak join tapi tatau nak join contest apa..heheehe~


meh baca SYARAT-SYARAT contest nehh :
  • Like fanpage INI
  • Join group INI untuk keterangan lanjut
  • Buat 1 entry bertajuk 'Contest I've Got Da Bez Blog By Wawa' dan letakkan banner diatas didalam entry tersebut
  • URL seperti ini ( blogsayacun.blogspot.com ) tidak akan diterima, sila bagi URL entry anda dan letakkan URL anda di tapak komen blog ini 


Cara menang contest :
  • Blog mesti kemas
  • Blog mesti ringan
Pastikan segala benda atau button di blog anda berfungsi

 HADIAH? hadiah dea ewm,ewm,ewm..hadiah dia tatau apa lagi larhh sayang oiii..tapi tak kesah larhh kann? :P

TARIKH TUTUP : 14 JAN 2012

PEMENANG DIUMUMKAN : 21 JAN 2012

Wordless Wednesday #2


marah + geram + sedih + gembira = CUKUP PAKEJ!

CONTEST : GAMBAR COOL.!

hari tersangat larhh malas nak hupdate kann..rasa rasa macam nak join contest jepp..ishh,pemalas betul kann?errr,bukan selalu ponn aku malas..kadang kadang jepp..kekeke~

ohh yeaa..hari nehh aku join CONTEST : GAMBAR COOL.!
macam cool jep gambar aku kann kann kann?ishh,buat buat cool jep larhh..per susah..hakhakhak..


contest nehh berlansung dari 30 November sehingga 26 DISEMBER 2011..sempat lagi kalau korang korang and korang nak join contest nehh..

mangsa yang kena tag ialah
NATASYA KHAIRUDDIN
KEYRA
CIK EYKA
ASMI ASMIDAR

gambar yang dipertaruhkan ialahh
jeng jeng jeng...


yea yea taw..
ta cool mana ponn kann?bajet cool ader larhh kann? :P

Fenatttt

assalamualaikum..
per khabar korang?sihat?bagus larhh kalau sihat..
ouhh..sebelum aku lupe..
tengs kepada Myezatul Akmar sebab sudi mention nama aku dalam belog beliau..na taw pasal apa sila larhh serbu blog beliau ehh?haha..

hari jumaat lepas kuar bandar..na settle 'surat cinta' aku..hee..kuang ajar sheda..dea cakap macam nehh kat aku..

sheda : hishh,siapalah nak terima kau nehh miela..
miela : erhh,apsal pulak kau cakap macam tuhh?
sheda : tengok sijil kau tuhh..pakai letak jep dalam beg..letak larhh dalam fail ker hape kerr..
miela : ahh,bia larhh..sengal jep letak dalam fail..
(admit,memang aku malas na letak sijil sijil aku dalam fail)


ekceli dia kuar bandar dulu..sebab nak settlekan hal poly dia..janji nak pegi kul 12..thennn dia msg aku dea kuar pukul 11..whattt?sengal larhh sheda nehh..aku baru jepp nak mandi masa tuhh..senget betoy larhh..first pegi kfc dulu sebab perut dah lapar tahap cipan dah nehhh..jenis kuar bandar tak makan siap siap ulu kann?kekeke~
dah siap siap pilih order tuhh unty tuhh cakap..tak payah bayar larhh..FREE jepp..wahhhh,bes giloss..sheda siap cakap lagi 'rugi kita tak order banyak banyak tadi kann?'..haha..sengal betoy sheda nehh..orang dah belanja nak lebih lebih pulak..


oke..selepas kenyang kenyang makan di situ,maka kitaorang ponn berambus larhh dari kfc tuhh..ehh,kurang ajar betula ayat.. XD
ekceli nak keluar bertiga,tapi sorang lagi tuhh terpaksa cancel last minute kerana tiada transport..so,berdua jep larhhh..berdua lebih baik kann?then pegi verns pulak cari kasut cik sheda..aku na beli..tapi malas lagi kott..malas nak bawak..kalau pegi dengan parents okeh larhh sikit..tapi kalau pegi dengan member agak malas sikit..


thenn pegi makan cendol dekat kedai member aku tuhh..ehh,aku sorang jp makan cendol..sheda makan a b c..lepas dah teman shda pegi beli barang da..terus jalan kat bandar bawah pulak..gigih tuhhh..and komik harus beli tiap kali lalu kat bandar bawah..ouhh,sorry oke..tader picture ponn hang kali nehh..sebab masing masing muka keletihan..agagaga..




sayang awak ktat ketat,rapat rapat. :)

Sahabat Sejati




Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri


Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan
mempunyai nilai yang indah.


Persahabatan sering menyuguhkan beberapa cobaan, tetapi persahabatan sejati bisa mengatasi cobaan itu bahkan bertumbuh bersama karenanya...


Persahabatan tidak terjalin secara otomatis tetapi membutuhkan proses yang panjang seperti besi menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya..


Persahabatan diwarnai dengan berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur - disakiti, diperhatikan - dikecewakan, didengar - diabaikan, dibantu - ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian..


Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, justru karena kasihnya ia memberanikan diri menegur apa adanya.


Sahabat tidak pernah membungkus pukulan dengan ciuman, tetapi menyatakan apa yang amat menyakitkan dengan tujuan sahabatnya mau berubah.


Proses dari teman menjadi sahabat membutuhkan usaha pemeliharaan dari kesetiaan, tetapi bukan pada saat kita membutuhkan bantuan barulah kita memiliki motivasi mencari perhatian, pertolongan dan pernyataaan kasih dari orang lain, tetapi justru ia berinisiatif memberikan dan mewujudkan apa yang dibutuhkan oleh sahabatnya.
Kerinduannya adalah menjadi bagian dari kehidupan sahabatnya, karena tidak ada persahabatan yang diawali dengan sikap egoistis.


Semua orang pasti membutuhkan sahabat sejati, namun tidak semua orang berhasil mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang begitu hancur karena dikhianati sahabatnya.


Ingatlah kapan terakhir kali anda berada dalam kesulitan. Siapa yang berada di samping anda ???
Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai ??
Siapa yang ingin bersama anda
saat anda tak bisa memberikan apa-apa ??


MEREKALAH SAHABAT ANDA


Hargai dan peliharalah selalu persahabatan anda dengan mereka.


** Dalam masa kejayaan, teman-teman mengenal kita. Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman-teman kita **

Mendapat satu KEPUASAN!

hey guy..
selamat petang wahai abang abang,kakak kakak,hadik hadik ku sekalian..
*ayat macam nak bodek jep kann?
ehh bukan larhh..salah sama sekali..just nak rapat ngan korang jepp..agagaga..

okehh..berbalik pada tajuk kita yeaa..
adalah mendapat satu KEPUASAN dalam hidup bilaaaa...

ishhh tatau lagi ker?
mehh sini nak beritau..
  • kita dapat kepuasan bila kita berjaya kann?
  • kita dapat kepuasan bila kita dapat straight a kann?
  • kita dapat kepuasan bila kita dapat apa yang kita nak kann?
  • kita dapat kepuasan bila kita dapat sayang orang kann?
hahaha..ayat yang last sekali tuhh memang tak masuk akal langsung~

tuhh korang larhh kann?kalau aku?
aku dapat kepuasan yang berlipat ganda puas bila dapat

yea yea..bila dapat minum air nehh..kalau nak tahu kann..aku tiap hari suruh mama aku beli air nehh..baru nehh dapat minum..bila dah dapat minum air nehh rasa macam tak nak mende lain da..punye larhh lama aku cakap kat mama aku suruh beli air nehh..butttt TODAY baru dia beli..ahhh,pape jep larhh..yang penting aku dapat minum..agagaga..

Wordless Wednesday #1

Sakit!

tatkala sedang asyik mendengar lagu dalam handphone menggunakan earphone...tiba tiba..ERGHHHHH!!!!sakit gila larhhh perut aku nehh..takper..tahan tahan..sabar sabar..beberapa minit yang kemudiannn..ehh,coppp!!apsal aku tulis ayat macam dalam karangan jepp nehh?kahkahkah..okey berbalik pada tajuk yang kat atas tuhhh..tatau larhh kenapa kann..tetibe jepp perut aku nehh terasa sakit..adoiii..tengah malam malam buta pulak tuhhh..sengal betul larhh perut aku nehhh..tak tahan sangat nak menahan sakit nehh..terus ambik ubat..ingatkan ubat dah habis..nasib baik ader lagii..ouhh,lega aku nyahhh..biasa kalau aku sakit,aku makan sebijik jepp..nehh aku terus makan 2 bijik..sebab terlampau sakit..masa tuhh aku tengah text abang aku..beria ria dia tanya aku sakit apa..na makan ubat apa?ubat gigi kew?haha..mengong abang aku nehh..ader ker patot orang sakit makan ubat gigi..tak logik langsung larhh sayang oiii..aku cakap jep larhh yea yea..na makan ubat gigi..sebab aku tak nak dia risau pasal aku..(baiknye hati kau miela)

nasib baik larhh kejap jep sakit tuhh..kalau lama tatau larhh aku..tak boleh tidur larhh aku..orang lain tengah syiok syiok tidur..yang aku nehh?tengah tahan sakit..adoiii..sabar jep larhhh wahai hati..nasib baik larhh ader abang aku yang teman aku..kalau dia tader?aku suruh handphone aku jep yang teman aku..hakhakhak..
tak kann aku nak suruh member aku yang tengah syiokk tidur tuhh teman aku kann..ehh gila kau kejam sangat tuhh..tuhh ponn kalau dia nak teman aku kann?kalau dia tydo mati jepp?kahkahkah..
btw abang aku sempat teman aku sampai pukul 2 pagi jeppp..okey larhh tuh kann?thank you abang coz sudi teman adik..kesian abang kann?dah larhh nak keje kann?terpaksa pulak teman adik nehh..
*meluat? sila muntah yea. :D

Hari PURPLE sedunia ker?

hishhh..giloss kau nyahh..semalam aku pergi kenduri ramai orang pakai baju PURPLE.termasuk larhh aku and mama aku..hee..first kiteorang pegi kenduri dulu..lepas tuhh balik kampung kejap..then balik..lepas rest rest kat rumah terus pergi mentakab..pegi rumah kazen kat mentakab..ingatkan ader kazen aku kat situ rupanya dia pegi kuar bandar..sengal~
dengan mengantuk nye,letihnye..nak jepp aku ajak mama aku balik..adoiii..sabar jepp larhh..then ader sorang budak tuhhh..dia ajak aku jalan jalan..ehh,budak perempuan derr..bukan budak laki..seriously aku tak nak ponn jalan jalan dengan dia..bukan jual mahal ker haper..memang aku malas nak keluar jalan jalan..dah larhh tak kenal dia tuhh saper..terpaksa jugak mengalah sebab dia gigih mengajak aku...kitaorang jalan jalan naik moto..dia yang bawak sebab aku tak reti bawak moto..hee..ewmm,tak boleh nak cakap apa dahh larhh kann..ikut jepp larhhh..tengah felling felling mood tengok langit yang cerah tertibe WOW!!!ramainya yang pakai baju warna PURPLE hari nehhh..yea..tak tipu..termasuk larhh aku and kawan aku tadi..ramai yang pakai baju PURPLE!!!first memang tak heran sangat kann..sebab baru nampak 2,3 orang budak yang pakai baju PURPLE..thenn..pusing punye pusing tengokk..ramai giloss yang pakai baju warna purple..aku dok diam diam jepp atas moto tuhh..bila member aku tanya,baru aku jawab sebab aku nehh tak reti sangat nak starting dengan orang yang baru aku kenal..da puas cuci mata,terus balikk..lagipun tader mende yang menarik ponnn..just pusing pusing jepp kann?aku cakap kat ila, member baru aku tuhhh..

MIELA : ehh,kau perasaan takk? tadi ramai yang pakai baju warna purple.
ILA : a'ah kann? ramai giloss yang pakai baju warna purple..(sambil pandang baju masing-masing)

tak lama lepas tuhh kazen aku balik..terus dea ajak lepak dekat taman..yang adik aku nehh mengada ngada lagi ngada nehh sibuk jepp na ikut..aku and kazen aku jepp jalan sekali lagi..member aku yang baru tuhh dea tak ikut..btw member aku tuhh nama dia ila. :)

Yang mana satu nehhh?

errrr..yang mana satu nak pegi nehh?nak pegi yang kat melaka kew yang kat negeri sembilan?hishhh..pening kepala aku duk pikir mende nehhh..ekceli dari dulu lagi dah usha kat negeri sembilan tuhh..memang exited giloss dah nak pegi sana..tup tup ayah pulak yang tak kasi...waaaaa~
dah kena pikir secara siyess..dah dua hari dah aku dok pikir mende nehhh..yang kat melaka tuhh ponn bes jugak..tadi dok usha dea punya mata pelajaran ponn boleh tahan jugak..


yang nehh yang kat melaka tuhh..at least ader jugak dea beritau kita,kita 'bakal' belajar apa nanti kann?tahu larhh jugak dari tatau langsung..kann?tapi tengok tengok balik macam susah jepp nak belajar kann?choiii..
bab kata mama aku 'memang larhh nampak susah,bila dah belajar nanti senang larhhh'..yang kat negeri sembilan tuhh aku ambik kolej komuniti..dea beritau bidang yang aku ambik tuhh 4 bulan jep belajar..yea,yea memang betul ponn..aku tak tipu okehh?memang betul ponn..belajar 4 bulan jepp..korang mesti tak percaya kann?percaya larhhhhh sebab bidang yang aku ambik tuhh sijil jep.. :D
yang pasal yang kat melaka nehh..aku ta sure lagi nak pegi kew tak..kena pikir seriously dulu..

Antara MAXIS dan CELCOM?




ehh?apa bezanya kann?maxis dengan celcom?ader larhh beza dia..tengok betul betul..word pon lain..hahaha..dulu aku pakai line maxis..now dah 3 tahun dah guna line celcom..siyess memang tak menyesal langsung guna line celcom..jimat gilosss..baru baru nehh agak kemalasan tahap cipan nak topup num maxis..sebab?tader member yang guna num maxis..oke,tipu tuhh..buuu~ ekceli member yang rapat dengan aku tak guna num maxis..semua guna num celcom jeppp..and tetibe member baru aku nehh suruh aku topup kan num maxis tuhh..dengan baik hati aku topup larhh num maxis aku tuhh..choiii..baik sangat lettew...tetibe check balance tinggal 4 hengget jep?whatttttt?hampehh punya maxis..banyak glerr dea tarik duet aku..sengal betol..nasib baik larhh aku topup 10 hengget..kalau aku topup 5 hengget?nak buad macam mana?terpaksa larhh redha kann?neh semua gara gara caller ringtone tuhhh..puas dah aku nak cuba delete..tapi tak bolehh..koya..sebab tuhh larhh aku dah malas nak topup num maxis..hakhakhak..

Segmen up follower dengan sepantas kilat



BELOM COBA, BELOM TAW !

The Ultimate Year End Giveway By Nisa Kay


yea yea Nisa Kay ader buat GA..
aku fes time doe join GA nehh..hee~

meh sini tengok sponser yea.. :D
banyak giloss wehh..teruja aku tengok..semua sponsors nehh aku view..memang teruja gilos larhh..
apa lagi jomm larhh join beramai ramai..

hadiah dea?korang tengok kat sini yea..
jangan segan segan na view.
kekekeke~


GA nehh berlangsung dari 6 DISEMBER dari 31 DISEMBER 2011..
so,apa tunggu lagii..jomm larhh join GA nehh beramai ramai..
sementara peluang masih ada. :)

kalau korang tak berapa paham sila sila larhh kelik sini okeh?

p/s : kalau ader rezeki ader larhh kann?

Jalan jalan.

semalam pergi hang out dengan member..buat kali terakhir kuar bandar dengan member(konon konon larhh kann)..first dah janji dengan member kul 11.00..dah nak dekat pukul 11.00 tuhh sekali member cakap kul 3.00 baru keluar..hadoii..sabar jep larhh kann?then aku and sheda keluar pukul 2.00..sheda cakap yang mak dea pulak tak bagi pergi..sabar miela..sabar..ayah aku ponn tak balik balik lagi pergi hospital...then,sheda msg yang mak dia beri pulak dea keluar..haishh,macam drama larhh pulak...kejap bagi kejap tak bagi.. =,=
pukul 2.30 baru kitaorang gerak..lepak dekat tempat kerja lama kejap..kacau budak budak nehh buat keje..(haishh,jahat nya dikau miela)


pukul 3.00..aku call diaorang..hampeshhh!semua tak nak angkat call aku..demikian sudaa aku jalan jalan dengan sheda..nasib baik dia ader teman aku keluar..kalau dia tader..konfem konfem aku nagis sorang sorang kat bandar tuhh..haishhh..dapat terus ice blanded terus minum..wahaha..anok saper larhh nehh..


meet my friend cik sheda..(nama glamer beliau)
err,nampak gemuk aku kann?oke sila abaikan..huahaha..time nehh memang nak suruh orang lain ambik pix kteorang..yelahh..keluar berdua jep kann?memang susah..tapi berdua lebih baik..kekekeke..
huhh,semput den berjalan..lek lek ambik tempat duduk dulu larhh..choiii,baru jalan sikit dah letih..orang tiap tiap hari berjalan kaki tuhh rilek jepp..



cara aku duduk tak senonoh?ishh,orang yang duduk depan mata aku tuhh lagi tak senonoh taw..kalau korang nak tahu tanya larhh member aku..siyess..tak tipu derr wa cakap sama luee..thennn tetibe jepp dapat calling..sape larhh pulak yang call aku nehh?ouhh ayid..deaorang cakap yang diaorang ader kat nasi air..whattt?gurlppp..bapak larhh jauhnye kena berjalan..memang tak larhh kann..terpaksa larhh cancel..bukan sengaja sengaja aku nak cancel okehh..aku calling diaorang beribu kali..okeh,tipu..aku calling banyak kali tapi diaorang tak angkat?so,salah aku kew?ta kann aku nak tunggu korang sampai kew malam?aku ponn ader perasaan jugakk wehh...


memang siyes terasa sangat kalau orang buat kita macam nehh..kita punya larhh risau tahap cipan..kau bolehh call aku then suruh aku jalan kat tempat korang ader tuhh..prftttt..opsss!!sorry kalau terkasar bahasa..tapi memang tak larhh kann..aku tak kesah kalau korang nak kecik hati pasal aku tak join korang..tapi aku dah malas da oke..
M A L A S!
malas nak layan korang..korang buat aku macam aku nehh tader perasaan jepp..aku nehh manusi jugak,ader perasaan jugak..tapi takper larhh..semua perasaan aku,aku dah luahkan dekat sheda..tengs yea sebab dengar aku membebel,dengar aku luahkan perasaan aku yang selama nehh tader sape yang tahu..



 

12 Fakta Tentang Apa Yang Wanita Suka

assalamuaikum..
tadi tengah tengah surf tetibe tetarik dengan satu artikel nehh..
16 FAKTA TENTANG APA YANG WANITA SUKA
kadang kadang lelaki nehh susah sikit nak paham perempuan nehh kann?yelahh,tak semua minat perempuan tuhh sama..


kepada lelaki lelaki sekalian..jom baca entry nehh..
mana larhh tahu kann kot kot korang dapat tahu sikit sikit mende yang korang belum tahu pasal perempuan nehh kann?(bajet macam ader jep yang nak skodeng belog aku kann?)



1.BAU YANG SEGAR
of course larhh kann..tapi perempuan tak suka bau yang keras keras..yang boleh sesak kan hidung diaorang..uishhh,sakit hidung nak bau yang keras keras yang macam tuhh..


2.WARNA-WARNA YANG MENARIK
ewm,yang nehh susah sikit..ader yang suka warna terang terang..ader yang suka warna lembut..tapi korang kena taw larhh warna apa yang perempuan tuhh minat..nak nak lagi warna fav dia..mesti korang WAJIB tahu..

3.BENDA-BENDA YANG COMEL
yang nehh memang sah sah larhh perempuan minat kann?hahaha..macam teddy bear ker..patung patung kecik..nak tahu sangat korang ajak jep adik perempuan korang pusing pusing kedai tuhh..tanya apa yang adik korang minat.. :)


4.BARANG KEMAS
yang nehh jarang larhh perempuan minat..ader yang minat tapi tak ramai okehh..zaman sekarang perempuan minat barang silver dahh..dah jarang nak pakai barang kemas nehh semua..


5.MAKANAN YANG SEDAP,ENAK DAN UNIK
part nehh yang paling aku suka..amboi,kalau pasal makan cepat jep kann?hee..oke,perempuan memang suka makan makanan yang sedap sedap.siyes!tak tipu..yelah,kalau mende yang tak sedap tak der sape yang nak makan kann?tapi kalau nak dibandingkan dengan lelaki dengan sifat 'belasah saja'..(neh aku cilop dari artikel tuhh yang taip)


6.PUISI DAN SAJAK
yang nehh dah konfem konfem lelaki tak pandai kann?ouhh,mengaku saja larhh dikau wahai lelaki..haha..larhh apa susah..korang goggle then copy and paste jep larhh ayat ayat tuhh..perempuan suka lelaki yang romantik oke..


7.MOVIE
sekali sekala ajak larhh perempuan nehh tengok movie..tapi jangan pulak ajak tengok cerita hantu ker hape kerr..kebanyakkan perempuan suka movie yang romantik..


8.LAGU-LAGU JIWANG
yess..memang perempuan suka sangat dengar lagu..termasuk lahh aku..hakhak..perempuan suka lagu yang jenis macam mana huh?oke,perempuan suka dengar lagu yang lirik lirik lagu tuhh menceritakan hati diaorang..

9.DIMANJA
hati perempaun kan lembut macam gula gula kapas tuhh..sebab apa?sebab deorang hati perempuan..kekeke..


10.SHOPPING
nehh kalau perempuan tak minat bukan perempuan larhh tuhh..memang perempuan nehh kaki shopping..kaki shopping tak semestinya beli barang barang yang mahal mahal..yang berjenama..ouhh,bukan seperti itu okehh..perempuan lebih suka beli kat tempat yang murah murah..sebab apa?boleh jimat duit and boleh beli banyak barang..


11.MAKE UP
semua lelaki tahu kann?perempuan memang suka make up?tak tahu?meh sini nak beritahu..perempuan memang suka make up..kalau keluar bandar dengan muka tak bermake up..memang rasa macam tak selesa..ehh,bukan make up yang tebal tebal tuhh..yang simple simple jepp..yang tebal tebal tuhh layak untuk retis jepp..

12.KEJUTAN!
ehh,bukan kejutan elekterik..korang nehh ponn..surprise larhh..memang perempuan suka giloss dapat mende macam nehh..rajin rajin larhh keluarkan duit korang untuk orang yang anda sayang..tapi jangan over pulak yea.. :)

SELAMAT MENCUBA!

Hye MR 'S'




hye mr 'S'..saya masih sayangkan awak larhh mr'S'..sampai bila larhh saya nak hidup macam nehh kann?sampai bila?memang larhh awak first love saya..orang lain boleh jep lupakan first love diaorang..kenapa saya tak boleh lupakan awak?kenapa saya tak boleh nak lupakan first love saya?kenapa awak?enam tahun kot kita tak jumpa kann?since dari darjah enam lagi kann?ouhh,muda nye kita masa tuhh..lepas saya tinggalkan awak hari tuhh,sampai sekarang saya tak jumpa orang yang betul betul saya sayang..siyes!!dah empat tahun saya tinggalkan awak kann?dalam masa empat tahun tuhh macam macam berlaku kat saya..saya cuba sayangkan orang lain..tapi sayang..saya tak mampu nak sayangkan orang lain macam mana saya sayangkan awak..saya cuba pura pura untuk sayangkan orang tuhh..tapi saya tak mampu nak tipu diri saya sendiri..nehh larhh balasan saya sebab saya tinggalkan awak dulu kann?balasan kat saya sebab dah hancurkan hati awak dulu kann?saya cakap saya nak fokus pmr kann?semua tuhh alasan jep..alasan semata mata..sebenarnya awak tak care langsung pasal saya..awak buat saya nehh macam tak wujud jepp..perempuan mana yang suka kalau lelaki buat macam tuhh kat dia..perempuan mana?takder perempuan nak lelaki buat macam tuhh kat dia..tapi takper larhh..benda dah jadi kann?buat per nak ingat balik..awak ponn dah happy sekarang nehh dengan hidup awak kann mr 'S'?PAST IS PAST..saya harap awak happy larhh dengan life awak sekarang nehh..hope awak dapat orang yang lebih baik dari saya..orang yang sesuai untuk awak..tapi yang penting awak masih ader lagi tempat yang istimewa dalam hati saya..biarlah saya simpan awak dalam hati saya..saya tak harap ponn awak balas cinta saya balik..cukuplah setakat awak bagi saya ingat awak. :)


*kalau menyampah,jangan baca!!!

i SINGLE. :)

assamualaikum sekalian semua..
sihat kew?alhamdulilah..okeh larhh..saya selesema sket nehh.. :(
adoii..dari semalam lagi rasa macam nak demam jepp..demam betul betul okehh..bukan demam cinta ker hape kew..mesti korang tertanya tanya kann?apsal plak aku SINGLE?tetttt..haha..macam nehh si dia yang bajet hot tuhh dah lulus semua praktikal dia..tadi dia beria ria mesej cakap yang dia dah lulus..congrate yea awakk..so,saya single larhh buat sementara waktu nehh..apatah lagi dia dah lulus praktikal kann?setengah tahun larhh dia tinggalkan saya sorang sorang kat sini..sedih?memey lerr sedih..tapi nak buat macam mana kann..dah rezeki dia kat situ..kena larhh redha walaupun hati nehh seribu kali tak na redha..ehh,terpaksa jugak redha..and sekarang saya SHAMILA ingin mengistiharkan bahawasanye esok raya..ehh,saya SINGLE selama 6 bulan..whoooo,6 bulan tuhh doe..setengah tahun dia tinggalkan saya..ishh,gilak bapak larhh lama..haha..jangan masa 6 tahun tuhh couple dengan orang lain sudaa larhh kann?bila dah lama kena tinggal..dah konfem konfem larhh tak ingat status kita couple kew single kann?haha..harap harap larhh saya tak nyanyuk oke.kalau aku buat buat nyanyuk ponn takper jugak kann?ahakz..

nahhh,hadap larhh korang dengan muka sedih yang tak berapa nak sedih nehh.. :)


1 Disember 2011 : SAYA SAYANG AWAK!

assalamualaikum..
1 Disember 2011..yess!!!SAYA SAYANG AWAK SANGAT SANGAT!
oke,siyes sangat taw..bila awak cter perangai awak yang dulu dulu susah kot untuk saya nak percaya..ouhh,siyes oke memang tak percaya..saya diam jep masa awak cerita pasal tuh kann?ehh,bukan tiap kali awak call,saya diam jep kew?haha.kantoi sudaa..but syukur larhh kann awak dah berubah ke arah kebaikan..nobody perfect right?

buttt hati saya tersentuh sangat sangat bila awak keluarkan statement macam nehh pada 27.11.2011.
'awak..tak semua orang sempurna..sy tatau nak kata per awak..tpi saya ikhlas sayangkan awak..saya akan tunggu awak sampai awak ikhlas sayangkan saya..awak tahu,saya teringatkan awak jerr..so,boleh bagi saya masa awak?biar saya buktikan cinta saya dekat awak..'  
AND 
(nehh msg aku and dia..time tuhh otw na balik umah..baru lepas tengok tok mak..)
SAYA : oke,buhbye. na duduk kat hospital nehh. 
DIA : alaa,awak nape nye nehh?
SAYA : awak jugak suruh saya duduk hospital nehh kann? saya nak duduk kat hospital larhh nehh.
DIA : ehh,awak. jangan larhh. saya tak nak awak sakit. saya nak awak sihat jep. sorry larhh pasal tadi.
SAYA  : kalau betul saya sakit and kena duduk hospital macam mana?
DIA : saya akan jaga awak. tiap tiap hari saya jaga awak.
SAYA : kenapa?
DIA : sebab saya sayangkan awak macam saya sayangkan nyawa saya sendiri. saya akan jaga awak macam saya jaga diri saya sendiri. :) 

Beza antara CINTA dan SUKA

♥ Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

♥ Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.
... Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

♥ Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

♥ Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

♥ Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

♥ Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

♥ Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga.
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berubah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.
Jadi, fikir fikir  kan lah. adakah pasangan korg tu, korg suka atau cinta?

Andai LELAKI tahu..

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda..